Ο βασικός κορμός της Εθνικής μας ομάδας που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αναμένεται να δώσει μέσα στη σεζόν περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλη χρονιά την τελευταία δεκαετία μέχρι την ώρα του καλοκαιρινού Παγκοσμίου Κυπέλλου και σα να μην έφτανε αυτό το… σοφό σύστημα των πλέι-οφ του Μαϊού θα τους εξοντώσει τους μισούς εξ αυτών τελειωτικά. Στη Βραζιλία θα χρειαστούμε πραγματική κατάθεση ψυχής από τους διεθνείς γιατί από δυνάμεις θα… αδειάζουν!

Έχουμε και λέμε: 34 οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος (που αυξήθηκαν φέτος κατά τέσσερις) συν άλλες 6 αγωνιστικές στο τέλος της σεζόν (κατά πάσα πιθανότητα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ) λόγω πλέι-οφ, φτάναμε αμέσως σε 40 αγωνιστικές για το πρωτάθλημα. Προσθέτουμε και τις 6 αναμετρήσεις που έχει δώσει ο Ολυμπιακός για το Champions League και άλλες 10 που έχει ο ΠΑΟΚ ήδη στην Ευρώπη και συνεχίζουν και τη νέα χρονιά αμφότεροι! Βάλε και τα 4 ματς της Εθνικής συν τα δυο των μπαράζ με Ρουμανία. Και άλλες 9 αναμετρήσεις αν φτάσεις τελικό Κυπέλλου Ελλάδας… Με απλή αριθμητική η κατάσταση ξεφεύγει και ξεπερνάει τα 60 μέσα σε μία σεζόν!

Οι περισσότερες από 60 αναμετρήσεις λοιπόν, που είναι πιθανό να δώσουν οι δύο τροφοδότριες ομάδες της Εθνικής, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, είναι κάτι πρωτοφανές για την τελευταία δεκαετία και όλα αυτά την ώρα που στο τέλος θα πρέπει να ανταπεξέλθουν οι διεθνείς σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπου χρειάζεται να δώσεις όλες σου τις δυνάμεις για να πετύχεις. Και καλά όλα τα άλλα. Αυτό το αστείο, να μου επιτραπεί η έκφραση, σύστημα των πλέι-οφ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα. Δε φτάνει που αυξήσαμε τις ομάδες σε 18 λες και έχουμε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα, έχουμε και τα πλέι-οφ για τις τέσσερις ομάδες που τερματίζουν πίσω από τον πρωταθλητή για να βγουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αντί να δοθεί απλά το κάθε εισιτήριο στην κάθε ομάδα της ανάλογης θέσης θέλουμε και άλλα 6 παιχνίδια για κάθε ομάδα… Όλα στο βωμό του χρήματος και των οικονομικών κερδών!

Όταν παίκτες επιπέδου Ρονάλντο και Μέσι δίνουν έως 55 παιχνίδια τη σεζόν με τους συλλόγους τους, πώς γίνεται να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι οι δικοί μας, Τζιόλης, Σάμαρης και Κατσουράνης θα μπορούν για παράδειγμα να κρατήσουν τη μεσαία γραμμή της Εθνικής στο Μουντιάλ έχοντας αγωνιστεί σε τόσα παιχνίδια τη σεζόν που ολοκληρώνεται; Για να μην συζητήσουμε καν για τα επίπεδα προετοιμασίας των τοπ-παικτών με τους δικούς μας που είναι συνηθισμένοι σε 30-40 ματς τη σεζόν!

Αφού δεν βρέθηκε κάποιος να καταργήσει το σύστημα των πλέι-οφ ή έστω σε χρονιές Μουντιάλ να αλλάζει αυτό (άλλωστε κάθε πόσα χρόνια τυχαίνει η χώρα μας να εκπροσωπείται σε ένα Μουντιάλ;) είμαστε αναγκασμένοι να δούμε τους διεθνείς παίκτες μας τελείως ξεζουμισμένους στη Βραζιλία. Ειδικά εκείνους του ΠΑΟΚ, και ειδικά αυτούς που παίζουν συνέχεια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με απλά λόγια: Τζιόλης και Κατσουράνης θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν μεγάλο πρόβλημα κόπωσης, αλλά και ο Σαλπιγγίδης και τα άλλα παιδιά θα έχουν ανάλογα προβλήματα. Ειδικά πάντως ο «Κατσουρ» που πλησιάζει τα 35 του χρόνια, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να πάει… φρέσκος στη Βραζιλία.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές και οι… σοφοί του ελληνικού ποδοσφαίρου αδιαφορούν. Η Εθνική δεν τους νοιάζει και αυτό είναι ηλίου φαεινότερο. Στη Βραζιλία η «γαλανόλευκη» θα πάει ίσως πιο κουρασμένη από ποτέ και είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί πραγματική κατάθεση ψυχής από τους διεθνείς για να αντισταθμίσουν το άδειο ντεπόζιτο των δυνάμεων…

Πηγη: Skygoal.gr